Депутатите си дадоха дълга почивка по време на празниците.

...
  Депутатите си дадоха дълга почивка по време на празниците.
Коментари Харесай

Депутатите излизат в почивка до 18 април

 

Депутатите си дадоха дълга отмора по време на празниците. Последният им работен ден бе Велики четвъртък. Той приключи с парламентарен надзор. Народните избраници ще се завърнат на работа чак на 18 април.

От началото на мандата си 44-то Народно заседание е приело 120 закона, 206 решения и две заявления, сочи информация, готова от парламентарния пресцентър. От 19 април 2017 година до 4 април тази година в Народното събрание са постъпили 204 законопроекта, като 110 от тях са импортирани от народни представители. Предложените планове на решения са 205, от които 184 са на депутати. От народни представители са импортирани 5 плана за обръщения и заявления.

През тази си сесия 44-то Народно заседание е приело 49 закона и 25 решения. Парламентът е имал 37 постоянни и едно изключително пленарни съвещания. За интервала от 11 януари до 4 април 2018 година са импортирани 35 законопроекта, като 19 от тях са на народни представители. Сред признатите от Народното събрание нови закони са Закон за одобрение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония, Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Закон за пазарите на финансови принадлежности, Закон за платежните услуги и платежните системи, Закон за ограниченията против изпирането на пари, Закон за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура и други

В Народното събрание от 1 януари до 4 април 2018 година са постъпили 543 въпроса и 25 питания. В този интервал е имало едно чуване, три разисквания по запитване и един избор на съмнение на Министерския съвет.

За интервала от 1 януари до 4 април 2018 година членовете на държавното управление са дали отговор на 428 въпроса и 18 питания. На най-вече въпроси и питания са дали отговор министърът на финансите Владислав Горанов – 104, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 61, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев – 56 и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 41.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 39, Георги Стоилов – 38, Иван Димов Иванов – 38 и Иван Валентинов Иванов – 29.

От народните представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ са импортирани най-вече въпроси и питания – 447 въпроса и 23 питания. От ПГ „ Обединени патриоти “ са отправили 42 въпроса и 1 запитване, от ПГ на Движение за права и свободи – 27 въпроса, от ПГ на Политическа партия ГЕРБ – 23 въпроса и 1 запитване и от ПГ на Политическа партия ВОЛЯ – 4 въпроса.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР